Flemming

e: Lacapo- Carneval

 

Flemminghs fäder är vackra, stora, hästar med tre perfekta gångarter.

Flemmingh är far till många champions. I år var hans avkommor stjärnor på många utställningar: Washington var Provincial Champion, Barclay var Provincial fölchampion och blev 6: a i det nationella föl Mästerskapen, Sarina var Provincial Champion, Bailyes var provincial fölchampion, Bantana V var Provincial fölchampion och 5. i de nationella föl mästerskapet och Winola var Provincial Champion. Även på internationella utställningar visar sig Flemminghs avkommor bra: I Danmark blev en av hans söner godkänd och Wladimir OA blev svensk mästare för 3 åriga hästar.

Godkända hingstar så som, Krack C, Santino och Lingh är några av de mest kända Flemmingh söner. I år godkändes hans son Westenwind av KWPN stambok.

Hans avkommor presterar mycket bra på nationell och internationell nivå inom dressyr. Hans son Lingh, riden av Edward Gal, vann flera Grand Prix och var reserv på världscupfinalen i Las Vegas, där han var publikfavorit. Han vann och placerade sig i flera andra Grand Prix och VM-kval. Han var också medlem i det holländska laget vid EM. Flemminghs godkända son Krack C har också vunnit flera Grand Prix och var den bästa KWPN dressyr häst under VM i Jerez 2002. Krack C vann Grand Prix Special i ’s Hertogenbosch och blev den holländska Dressyr mästaren år 2006. Också mycket framgångsrika är BeSe, riden av Catherina Morelli, som vann Grand Prix Special och Grand Prix på International Horse Show i Palm Beach. Och Melvin, som är med Imke Schellekens-Bartels, är mycket framgångsrik på Grand Prix-nivå.

De föl Flemminghs föl är mycket eftertraktade av dressyr ryttare, tränare och återförsäljare eftersom de är mycket ivriga elever, gillar att arbeta och rör sig mycket enkelt och bra.

Flemmingh är på 6: e plats i världsrankingen av dressyrhingstar. I USA hyllades han som USDF far av året.

 

Dressyrindex: 127.

Flemmingh är en internationellt uppskattad dressyr hingst.