Gisborne

Uppfödare och ägare: VDL-stud, Holland

Gisborne VDL godkändes vid det svenska bruksprovet i Flyinge 2015 efter att ha visat prov på såväl stor hoppkapacitet som rörliga gångarter under ryttare, och en utmärkt ridbarhet.
Han belönades med 8,5-9 i hoppning, 7-8-8,5 för gångarter under ryttare, samt 9,5 av testryttaren Mathjis van Asten som poängterade att han med sin stora kapacitet och försiktighet är en häst för framtiden.

Gisborne är den första godkända hingsten i Sverige efter den internationella hoppstjärnan Zirocco Blue VDL. Under Jur Vrieling har Zirocco Blue skördat ett stort antal segrar i internationell Grand Prix. Redan som 9-åring vann han Nation Cup i Köpenhamn och Gijon.
Zirocco Blue VDL är efter den framgångsrika sport- och avelsmatadoren Mr Blue som själv har gått internationell GP-hoppning samt lämnat ett stort antal avkommor till den internationella arenan.
Med ett hoppindex på 150 och två godkända söner ur sina två första årgångar har Zirocco Blue inlett sin avelskarriär på ett strålande vis.

Gisbornes moder, Alpen Roos VDL, är premierad Ster i KWPN samt har ett avelsindex på 135. Hon är efter Goodtimes, som är en legendar inom både hopp- och dressyraveln. Han vann sitt prov som 3-åring och har lämnat ett stort antal Grand Prixhästar i båda disciplinerna.
Mormor Utah Roos VDL är även hon premierad Ster med ett avelsindex på 150.
Mormorsmor Wildroos blev som 3-åring bästa hoppsto i KWPN och är premierad keur, preferent och prestatie. Hon är efter Ramiro Z och har lämnat två godkända hingstar samt två avkommor som är placerade i internationell GP-hoppning. Zancara, syster till Wildroos är ”Dutch Reserve Champion” och har lämnat fyra godkända hingstar, varav Bubalu VDL, Pessoa VDL och Montreal VDL har tävlats i internationell Grand Prix. Bubalu var dessutom del i det holländska lag som tog guld vid VM i Normandie 2014 samt OS-silver i London 2012.
Såld 2019 till Canada