Corporal

Corporal VDL gjorde ett fantastiskt bruksprov 2011 han fick 9,5 i teknik och förmåga samt 9,5 i temperament och utvecklingsbarhet. Av testryttarna fick han 8,5 – 9 med omdömet av H Lannér- ”Känns som en mycket stark häst, lite ängslig för publiken men trots det väldigt reglerbar och välbalanserad. Hoppar mycket bra, känns som en riktig kvalitetshäst”. J Fogh Pedersen- ”Härlig häst som är med dig och lyssnar hela tiden, stark med mycket tryck. Stor kapacitet och försiktig.”

Corporals moder Gudyva är halvbroder med Lancelott 005 som är placerad i internationell 1,60m hoppning. Gudyva tillhör en välkänd hannoveransk stostam ”Felicitas” nr 491 som har lämnat mer än 40 godkända hingstar och ett flertal internationella hopphästar. Fadern Cardento är tillsammans med Peter Eriksson placerad i EM, VM och OS och vid sidan av medaljerna har han varit en fantastisk avelshingst i Sverige. Han ligger på 2:a plats i Blup-indexet med 162 i hoppindex, fem år i rad har han varit Årets Breeders Trophy hingst. Han är fader till Classic Lady som segrade i finalen för 7-åringar i VM för unga hästar samt ett flertal nationella och internationella topphästar som Glory Days, Kiara La Silla, Karamell KS, Cyklon, Cantara, Matrix, Carisma och många fler. Morfar till Corporal är Grozzo Z som lämnat bl a Ludger Beerbaums Goldfever, OS vinnare och Årets hingst i Hannoveranerförbundet 2010.

Malin Baryard har haft Corporal sedan våren 2013 och i de hitills avverkade 42 rundor nationellt och internationellt i klasser upp till 1,45 höjder har de radat upp 39 nollrundor! Tävlingarna med Malin slutade med att han blev OS uttagen